+

Psoas workshop (3-dg)

 • (Vr – zon) 12 t/m 14 mei 2017
 • (Vr – zon) 15 t/m 17 september 2017
 • (Vr – zon) 17 t/m 19 november 2017
Schrijf je in voor deze workshop

Relax * Refresh * Renew

Drie dagen lang ontspannen, verversen en vernieuwen. Dit doen we door veel aandacht te geven aan de Psoas.

De Psoas is één van de sterkste spieren in het lichaam. De Psoas is een spier die zich diep in het lichaam bevindt tussen de bovenkant van het dijbeen en de onderzijde van de wervelkolom en verbindt zo het boven- en onderlichaam.

De psoas heet ook wel de spier van het instinct. Hij is namelijk de grootste spier die reageert (aanspant) als er spanning of stress opbouwt in het lichaam. Dat is geen probleem als dat geldt voor een moment en de spanning weer kan ontladen. Maar wat als we die spanning nou ongemerkt blijven vasthouden? Dan kan het lichaam de natuurlijke alignment (skelet in balans) verliezen waardoor de omliggende spieren in de onderrug, bekkenbodem en middenrif harder moeten werken om het lichaam in evenwicht te houden. Dit kan gevolgen hebben voor je algehele houding als ook voor je ademhaling, spijsvertering en gevoel van gemak.

In deze 3 dagen leer je de psoas vanuit eigen ervaring te ontdekken.

 • Wat is de functie van de psoas?
 • Hoe kan een vrije psoas je welzijn ondersteunen?
 • Wat is de invloed van de psoas?

Door de psoas te bevrijden van spanning is de weg weer vrij naar een natuurlijke, ontspannen houding en ademhaling. Dit leidt tot een fysiek én mentaal gevoel van meer fundament in het doen en zijn. Een vrije psoas ondersteunt een gebalanceerde aansturing van je bekken, geeft meer balans en meer ruimte voor vrije doorstroming.

Als een lade geeft de psoas steun aan je organen en ingewanden. De gezondheid, lengte en vitaliteit van de Psoas heeft effect op het functioneren van je organen omdat het de ruimte in de kom van je bekken bepaalt.

Zoals de psoas effect heeft op de ontspanning van het bekken zo heeft de psoas ook effect op de bovenkant van de romp. Aanvankelijke klachten of spanningen in nek, bovenrug en schouders kunnen dus een gevolg zijn van een onstabiele basis waarop verder is gestapeld.

* Laad je op tot in de kleinste cellen*

 • Vrijdag en Zaterdag 13.00-17.00 uur
 • Zondag 9.00-13.00 uur

Programma:

Het gaat in totaal om 12 uur psoaswerk. Elke dag is anders. Eerste dag praktische introductie psoas, tweede dag effect (gespannen) psoas) onderlichaam, derde dag effect (gespannen) psoas bovenlichaam.

 • Praktisch onderzoek Psoas, waarnemen, vrijmaken, tonus en lengte 2 uur
 • Tension release oefeningen, natuurlijk ontladen van het lichaam 1 1/5uur
 • Uitleg achtergrond en oorzaken spanning Psoas via Anatomie en Bio mechanica 20 min
 • Meditatie; ervaren van aanwezigheid in het huidige moment 15 min
 • Afsluiting met slow juiced sapje 10min

Kosten: € 155,-

De workshops zijn voor iedereen, voor alle niveaus. Lees de ervaringen van afgelopen workshops.

Schrijf je in voor deze workshop

6 Responses

 1. Hi reader,
  Ben zelf yogadocente, zeer geïnteresseerd in jullie Psoas special! Ben ingeschreven bij de Ned.Ver.Yogadocenten, zijn er studiepunten verbonden aan deze workshop?
  love
  Verona

  • yogalab zegt:

   Dag Verona,
   Leuk je bent van harte welkom, er zijn nog een paar plekken. Ik ben zelf niet ingeschreven bij de NVY. dus dat zou je aan hen moeten vragen. Lijkt me een goede aanvulling voor de kennis van het lichaam.Groet Daan

 2. Anatevka zegt:

  Zijn er nog plekke beschikbaar voor de psoas workshop?
  Vriendelijke groet,
  Anatevka

 3. Angela zegt:

  Hallo!
  Bestaat de Psoas workshop de facto 3 keer uit hetzelfde programma, gezien er onder “Programma” slechts 4uur (incl sap drinken nota bene) worden beschreven?
  Groet
  Angela

  • yogalab zegt:

   Dag Angela,
   Het gaat in totaal om 12 uur psoaswerk. elke dag is anders. Eerste dag praktische introductie psoas, tweede dag effect (gespannen psoas) onderlichaam, derde dag effect (gespannen psoas) bovenlichaam.Er is in de 4 uur oefenen 10 minuutjes pauze met sap. groet Daan

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *