+

50+ Yoga

Ontspannen en bewegen op een rustiger niveau

In iedere levensfase kan de behoefte opkomen om zorg en aandacht aan het lichaam te besteden. Dit kan zijn vanuit onderhoud van het lichaam maar ook vanuit herstel, mocht je merken dat het lichaam minder vanzelfsprekend beweegt als dat je gewend was. Leer te luisteren en leer respectvol met je lichaam nu om te gaan. Dan zal de bewegingsvrijheid en de kracht die je gewend bent te voelen zo lang mogelijk bij je blijven.

In deze 50+ yogales wordt op een rustige manier de uitgangspunten van Natural Alignment, Natural Movement Yoga uitgelegd. Met geduld wordt het lichaam uitgelijnd naar een rechtere stand, meer flexibiliteit en mobiliteit en wordt kracht opgebouwd in deze nieuwe stand.

Het herstel van de spierbalans heeft een heilzaam effect op het skelet dat vrijer zal kunnen bewegen en meer en meer in balans zal worden gebracht. Om de hiervoor nodige ruimte en ontspanning te creëren is de ademhaling een belangrijk instrument. De lessen geven een nieuwe kijk op ontspanning en beweging, waarmee je echt jaren zoet kan zijn.

Het verschil met de Alignment yoga les is het rustigere tempo en de kortere lestijd van één uur.

We werken met kleine groepen, max 15 deelnemers.

Lestijden & tarieven yoga 50-plus

Bekijk actuele lestijden.

Bekijk actuele tarieven.

Doe een proefles!

Kom een proefles volgen en geniet van de voordelige introductiekaart. Kijk verder op info proefles…

Praktisch

  • Vanaf 15 minuten voor aanvang van de les ben je welkom.
  • Draag comfortabele, flexibele kleding, zoals bijvoorbeeld een legging of trainingsbroek. Er is een kleedkamer aanwezig.
  • Yogamatten en hulpmiddelen zijn aanwezig in de studio. Wel is het raadzaam zelf een mat aan te schaffen, vooral als je van plan bent zelf thuis yoga te doen. Het is ook hygiënischer.
  • Informeer de docent voor de les over ernstige ziekte, recente operatie/blessure.
  • Bekijk het vakantieoverzicht voor openingstijden tijdens officiële feestdagen en schoolvakanties.