TRE Verdiepingsworkshop

Data en Inschrijven

TRE (Tension and Trauma Releasing Exercises) is een lichaamsgericht proces om diepe, chronische spanning te ontladen. Met bepaalde oefeningen help je je natuurlijke mechanisme weer te herinneren om deze spanningen los te laten en het lichaam weer terug te brengen naar de oorspronkelijke kalme, ontspannen en gebalanceerde staat van zijn. Lees ook de nadere uitleg over TRE.

Het is ter verdieping van je TRE ervaring die je reeds hebt opgedaan tijdens:

We zullen minder ingaan op de theorie maar meer op de ervaring, van onder andere:

  • het reguleren van je ontladingsproces
  • het kunnen spelen met de tremoren
  • het stimuleren van ontlading in gebieden die nu nog niet meedoen
  • het versterken van aanwezigheid in het hier en nu
  • het begrip veiligheid
  • individuele aanwijzingen

We hebben 2 keer een TRE-sessie en je wordt begeleid bij je individuele proces.

Doel van deze workshop is om deze bijzondere manier van ontlading van fysieke spanning nog natuurlijker te gaan ervaren, waardoor TRE makkelijker toegepast kan worden als een persoonlijk stress-management-systeem.
Daarnaast verdiepen we onze ervaring in deze workshop met zachte, doeltreffende, praktische oefeningen die veel inzicht zullen geven over hoe we ons lichaam nú gebruiken… en, hoe het ook anders kan.
De deelnemer wordt begeleid in het proces van ontlading van fysieke spanning. Gedurende de workshop zal het toelaten van de trillingen steeds natuurlijker en eigen gaan voelen, wat het ontladingsproces zal verdiepen.

Deze workshop is een kans om je TRE proces te verdiepen of juist weer op te pakken!

Ervaar deze revolutionaire manier om lichaam en geest terug te brengen naar hun originele staat van balans.
Centraal staat het ervaren van ontlading van fysieke spanning. Dat is namelijk het bijzondere van TRE: je hoeft het eventuele ‘verhaal’ niet in te gaan om spanning te transformeren in ontspanning.

Een workshop duurt van 11:00 tot 16:30 uur met een pauze van 1 uur.

De docent staat met raad en vooral daad beschikbaar als het gaat om fysieke klachten en het daadwerkelijke ontladingsproces. Inclusief de bodyscan en nabespreking vormt de cursus een verdiepend en rond geheel.

De workshop wordt gegeven door Patric Booi. Hij is een gecertificeerde TRE Provider, yoga docent en mede-oprichter van Yoga Lab.

Dagindeling:

  • 11:00-13.00 uur: Introductie, uitwisseling van opgedane ervaringen, TRE sessie met spelen met tremoren
  • 13:00-14:00 uur: Pauze
  • 14:00-16:30 uur: Theorie over Veerkracht, TRE sessie met spelen met tremoren

Kosten: € 120 incl btw (€ 99,17 ex btw)

Annuleringsvoorwaarden: Bij annulering van een boeking tot een week van tevoren, worden €15 administratiekosten gerekend. Bij afmelding binnen een week voor de workshop/training, worden de totale kosten in rekening gebracht. We geven dan wel de mogelijkheid om een volgende, gelijke workshop/training te volgen voor 50% van de kosten.

Locatie:  Yoga Lab Studio, Amsterdam

Lees ook  het artikel in Psychologie Magazine over TRE.